Muntele, isteria nationala de sezon.

January 6, 2009 at 9:55 pm (Uncategorized)

Cu totii am vazut sau citit de atatea ori despre nebunia care se face pe traseul Bucuresti – Brasov in fiecare week-end, fie el cu zapada sau nu. La fel, stim ca de sarbatori a devenit un adevarat sport national sa mergi de Craciun sau Revelion la Sinaia / Busteni / Predeala / Poiana Brasov (daca mergi in Poiana esti chiar tare se pare, dupa topurile actuale). Nu mai zic de faptul ca, pentru a gasi o pensiune libera de Revelion a trebuit sa incepem sa cautam din august, si am platit-o in decembrie, asa multa lume este, in ciuda preturilor putin spun aberante (la pensiunea unde am fost noi, o camera care in mod uzual costa 120 RON pe noapte, acum costa 300 RON – wtf!?).

Nu pot sa nu ma intreb de ce atata nebunie, atata isterie… la cate masini au mers spre munte in ultimele week-end-uri (cand ne-am intors de la Rasnov, pe 2 ian, coada la urcare era de la Breaza de jos pana la Predeal, bara la bara), unde naiba se duc toti apucatii?

Locuri de parcare nu sunt, partii avem doar cateva, locuri de cazare si-alea sunt putine, oriunde mergi stai la o coada enorma (la TV i-au aratat pe unii care erau fericiti ca statusera 45 d emin la coada la vin fiert pe partie la Predeal, insa era “suuuper taaare, meritaaa sa fii aaaiiici!!!”), nici locuri sa mananci nu ai destule, ca totul e sub-dimensionat.

Si cel mai tare e ca toti se vaita de trafic, ca nu sunt drumuri, ca Politia nu face nimic, etc. Daca ar fi stat ei naibii locului acasa, era mai bine tuturor si nu aveau de ce sa se vaite, insa cel mai usor este sa dai vina pe altii. Insa deh, romanul trebuie sa fie vara la Mamaia si iarna in Poiana. Minunat de-a dreptul…

M-am convins ca, daca mai ajung pe la munte pe la noi de Revelion, voi evita cu siguranta zona asta (si acum, nu am fost decat in trecere pe-aici, zona Rasnov – Moeciu – Zarnesti pe unde am umblat noi a fost total altceva, mai liber, mai uman), nu merita efortul. Nu ma voi duce sa fac 6 ore pana la Busteni, nu voi umbla cu anunt in parbriz cum ca am nevoie de cazare, nu voi alerga cu orele dupa un loc de parcare, nu voi da confortul personal pe “bucuria” de a fi acolo unde trebuie…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: