Vin sarbatorile.

November 17, 2008 at 11:00 am (Uncategorized)

Via sarbatorile, peste o luna si un pic este Craciunul. Mult ar spune unii, prea putin ar spune romanii, si, mai ales, bucurestenii. Deja parca incepi sa vezi cum panica si nelinistea incep sa puna stapanire prin oras. Ce avem in meniul pentru anul acesta:

– oameni care se vor calca in picioare pe 1 decembrie la aprinderea luminitelor de prin oras. Poate nu totusi ca anul trecut, ca doar nu mai avem acea odiosenie de teapa metalica la Unirii, dar oricum multi vor vrea sa fie acolo, sa spuna ca au fost, cum sa rateze ei.

– hoarde de oameni disperati prin hypermarket-uri, vor merge la cumparaturi de trei ori in saptamana de dinainte de Craciun, sa ia tot ce trebuie. Sper sa nu mai vad scenele de acum doi ani din Carrefour, cand isi lua unii altora sucurile din mana si din cos.

– multa imbuleaza la asa-zisele targuri de cadouri de Craciun, targuri care se intrec in a oferi cadouri care de care mai kitsch-oase, la preturi cu cel putin 50% mai mari decat de obicei.

– lipsa de colinde la TV si la radio, vor fi prea preocupati sa ne spuna cum isi petrec “vedetele” sarbatorile, in loc sa povesteasca despre traditii.

– aceleasi programe insipide si filme ras-difuzate, care vor ocupa tot timpul televiziunilor in acele zile.

– tineri disperati, alergand in cautarea cadoului perfect pentru prietenele lor, pentru care nu mai conteaza frumusetea si simbolistica gestului, ci mai degraba valoarea si de unde e luat.

– taximetristi care isi vor bate joc de clienti de Craciun si de Revelion.

– preturi uriase la sejururi la munte sau pe oriunde altundeva.

– petreceri corporatiste, in care toata lumea zambeste ca trebuie, si unde se tin discursuri sforaitoare (cu foarte putine exceptii).

Sincer, imi doresc, si voi face tot posibilul sa ma indepartez cat de mult de Bucuresti de Craciun, pur si simplu imi e dor de un Craciun simplu, alaturi de cei dragi, cu multi colindatori, cu zapada, fara mercantilismul asta exasperant, cu cadouri date din suflet, mi-e dor de Mos Craciun. 🙂

Advertisements

2 Comments

  1. Rabbit said,

    Nu te opreşte nimeni de la a-ţi lua player-ul cu colindele cele mai „curate” cu putinţă, câteva beri pentru stimularea „apetitului” de frumos şi/sau o persoană dragă (dacă e…), şi a merge într-un loc unde omul nu a învins încă natura. 🙂

  2. alexduduman said,

    Asta se va intampla in mod sigur (cum am zis si in ultimul paragraf), insa pana pe vreo 19-20 decembrie sunt “blocat” aici… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: